Sedmica turskog filma trajat će do 10. maja.     Foto: AA

U kinu Novi Grad Sarajevo večeras će biti prikazan film "Zrno pšenice" s početkom u 19.00 sati, a sutra u isto vrijeme i na istom mjestu moguće je pogledati film "Akif", saopćeno je iz Instituta "Yunus Emre" u Sarajevu.

U kinu Novi Grad u Sarajevu sinoć je zvanično otvorena 10. Sedmica turskog filma u organizaciji Instituta "Yunus Emre" u Sarajevu.

Sedmica turskog filma trajat će od 7. do 10. maja, a brojni građani već prvog dana posjetili su kino kako bi pogledali film "Leptirov san".

Narednih dana odrasli ali i mališani moći će pogledati odlična turska ostvarenja kao što su "Akif" i "Pjesma našeg sela".

Dnevne projekcije za odrasle prikazuju se od 19 sati, dok će se filmovi za djecu emitovati od 11 sati. Sve projekcije su besplatne, a ulaznice se mogu preuzeti u Općini Novi Grad Sarajevo i Institutu "Yunus Emre" Sarajevo.

Koordinator Instituta "Yunus Emre" u Sarajevu Mehmet Akif Yaman istakao je da su u okviru Sedmice turskog filma pripremili prelijepe filmove za bh. građane.

U Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko" u subotu i nedjelju od 12 do 19 sati održana je manifestacija "Dani Turkiye".

Osim toga, 9. maja u Gradskoj areni u Zenici održat će se jubilarni deseti "Dječiji festival" na kojem će uz bogat kulturno-umjetnički program za hiljade mališana iz cijele Bosne i Hercegovine nastupiti pjevač Amel Ćurić.

Manifestacije "Dani Turkiye", "Sedmica turskog filma" i "Dječiji festival" održavaju se u organizaciji turskog Instituta "Yunus Emre" Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo, Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turkiye i ambasade Republike Turkiye u Sarajevu.

Ulaz na sve manifestacije je besplatan.

TRT Balkan / agencije