Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u četvrtak da je naložio ministarstvima vanjskih poslova i odbrane da rade s partnerima na detaljima novih paketa odbrane.            Foto: AA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u četvrtak da je naložio ministarstvima vanjskih poslova i odbrane da rade s partnerima na detaljima novih paketa odbrane.

“Stalno pratimo nabavku opreme i municije, kao i tempo vlastite proizvodnje. Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo odbrane dobili su instrukcije da rade sa partnerima kako bi naredni paketi odbrane imali upravo ono što je potrebno”, rekao je Zelenski u poruci za društvenoj mreži Telegram.

On je kazao da su na sastanku o snabdijevanju oružjem razmotreni i obavještajni izvještaji o taktičkim i strateškim planovima Rusije, stanju njene vojne opreme i pripremama za protivvazdušnu odbranu tokom zime.

Dodao je da se razgovaralo i o saniranju posljedica ruskog granatiranja ukrajinskih gradova i evakuaciji okruga Kupijanska, kao i o izgradnji novih domova u oblastima Hersona i Kijeva, te o sporazumu o izvozu žita.

TRT Balkan / agencije