Zelenski i američka potpredsjednica razgovarali o isporuci oružja Ukrajini

Zelenski i američka potpredsjednica razgovarali o isporuci oružja Ukrajini

Kijev i Washington potpisali su u ove sedmice značajan desetogodišnji bilateralni sporazum o bezbjednosti.
Zelenski se zahvalio američkoj potpredsjednici što je najavila još jednu veoma važnu pomoć SAD-a - izdvajanje više od 1,5 milijardi dolara za potrebe Ukrajine.       Foto: AA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovarao je u subotu s potpredsjednicom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kamalom Harris o isporuci oružja Ukrajini.

Zelenski je na platformi X, na marginama Samita o Ukrajini u Švajcarskoj, rekao da je održao značajan sastanak s Harris.

"Razgovarali smo o isporuci oružja iz najavljenih paketa američke vojne pomoći, implementaciji naših dogovora postignutih s predsjednikom Bidenom u Italiji, u vezi s dodatnim sistemima protuzračne odbrane Patriot za Ukrajinu i situaciji na prvoj liniji fronta", napisao je Zelenski.

Zahvalio se američkoj potpredsjednici što je najavila još jednu veoma važnu pomoć SAD-a - izdvajanje više od 1,5 milijardi dolara za potrebe Ukrajine.

Kijev i Washington potpisali su u četvrtak tokom samita G7 značajan desetogodišnji bilateralni sporazum o bezbjednosti.

Ukrajina je već potpisala bilateralne sigurnosne sporazume sa 16 zemalja, a to su Velika Britanija, Njemačka, Island, Danska, Španija, Švedska, Norveška, Portugal, Belgija, Latvija, Finska, Italija, Francuska, Kanada, Japan i Holandija.

TRT Balkan / agencije