Zapadna obala: U raciji izraelske vojske povrijeđeno 13 Palestinaca

Zapadna obala: U raciji izraelske vojske povrijeđeno 13 Palestinaca

Dodaje se da su među povrijeđenima Palestinci koje su tukli izraelski vojnici.
Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopštilo je da su njegovi medicinski timovi pružili pomoć za 13 Palestinaca koje su povrijedile izraelske snage u Nablusu.        Foto: AP

Izraelska vojska izvršila je u srijedu raciju na grad Nablusu na Zapadnoj obali, što je izazvalo sukobe s Palestincima.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopštilo je da su njegovi medicinski timovi pružili pomoć za 13 Palestinaca koje su povrijedile izraelske snage u Nablusu.

Dodaje se da su među povrijeđenima Palestinci koje su tukli izraelski vojnici.

Očevici su ispričali za Anadolu da se izraelska vojska povukla iz Nablusa nakon racije, koja je trajala nekoliko sati i izazvala sukobe s Palestincima.

"Izraelski upadi zabilježeni su u palestinskim područjima širom Zapadne obale, uključujući gradove Ramallah, Jenin i Tulkarem, gdje su izraelske snage uhapsile nekoliko Palestinaca", navodi reporter Anadolu s terena.

Tenzije su visoke širom Zapadne obale otkako su 7. oktobra u Pojasu Gaze izbile borbe između palestinskih grupa i Izraela, u kojima je do sada u Gazi poginulo više od 23.000 ljudi.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja izraelske snage su od 7. oktobra ubile ukupno 341 Palestinca na Zapadnoj obali, a više od 3.400 ih je ranjeno.

TRT Balkan / agencije