Izraelske snage izvršile su niz upada u gradove Nablus i Ramallah, izbjeglički kamp Al-Far'a u blizini Tubasa, te u Hebronu i Tulkarmu.      Foto: AA

Tokom izraelskih racija u gradovima i mjestima širom okupirane Zapadne obale u nedjelju kasno uvečer jedan Palestinac je povrijeđen, a više osoba je uhapšeno ispričali su očevici.

Izraelske snage izvršile su niz upada u gradove Nablus i Ramallah, izbjeglički kamp Al-Far'a u blizini Tubasa, te u Hebronu i Tulkarmu.

Dok su racije u domovima i poslovnim objektima dovele do sukoba s Palestincima, eksplozije su se čule u nekoliko područja unutar kampa.

Vojska je uništila infrastrukturu, privatnu imovinu i vozila prije nego što se povukla iz kampa.

U Nablusu je jedan Palestinac ranjen u nogu, a drugi je uhapšen.

Izraelske snage su pritvorile oko 40 ljudi u gradu Silwad i nanijele veliku štetu na nekoliko kuća i poslovnih prostora tokom pretresa. Stanovništvo je napadano i maltretirano.

Na Zapadnoj obali, koju je Izrael okupirao 1967. godine, došlo je do rasta tenzija nakon 7. oktobra prošle godine i početka izraelskih napada na Pojas Gaze.

Prema palestinskim zvaničnicima najmanje 553 Palestinca su od tada ubijena na Zapadnoj obali, koja je dom hiljadama ilegalnih izraelskih doseljenika.

TRT Balkan / agencije