U izvještaju se navodi da su izraelske bespilotne letjelice ispalile dvije rakete na naselje Joret Al-Dhahab u kampu Jenin.      Foto: Reuters

U napadima izraelske vojske na Zapadnoj obali u srijedu rano ubijen su četiri Palestinca, čime je broj poginulih u okupiranoj regiji povećan na 130, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

"Fawaz Hamad, direktor bolnice Al-Razi u Jeninu, rekao je da je Palestinac preminuo od teške povrede glave prilikom izraelske pucnjave tokom vojnog napada na grad Jenin i njegov kamp", prenosi Palestinska novinska agencija WAFA.

U izvještaju se navodi da su izraelske bespilotne letjelice ispalile dvije rakete na naselje Joret Al-Dhahab u kampu Jenin.

U napadu su povrijeđena tri Palestinca, koje su ekipe hitne pomoći palestinskog Crvenog polumjeseca prevezle u bolnicu. Kasnije je iz bolnice Ibn Sina potvrđena smrt dvoje povrijeđenih.

WAFA je objavila i da su izraelski buldožeri rušili zidove i kidali ulice. Uništen su civilna vozila u gradu i kampu uz zaglušujuće detonacije.

Prethodno je 65-godišnji Palestinac, osoba sa invaliditetom, smrtno stradao kada je pogođen u glavu u glavu izraelskoj pucnjavi u gradu Tulkarm na Zapadnoj obali, potvrdili su za WAFA-u medicinski izvori u bolnici Martyr Thabet Thabet.

TRT Balkan / agencije