Lokalni izvori javljaju da su izraelske snage izvršile vojne racije i napade na izbjegličke kampove Jenin i Al-Amari.       Foto: AA

Izraelska vojska ubila je u ;etvrtak još sedmoro Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali, čime je broj ubijenih na toj teritoriji povećan na 170 od 7. oktobra i početka žestokih izraelskih napada na blokirani Pojas Gaze.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva saopćilo je da je 51-godišnji muškarac ubijen iz vatrenog oružja u gradu Beit Fajjaru, južno od Betlehema, a 30-godišnjak je ubijen u gradu Dura, južno od Hebrona.

Uporedo s tim, Ministarstvo je u odvojenom saopćenju navelo da je petoro Palestinaca ubijeno, a šestoro ranjeno od strane izraelskih snaga u izbjegličkom kampu Jenin.

Lokalni izvori javljaju da su izraelske snage izvršile vojne racije i napade na izbjegličke kampove Jenin i Al-Amari.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca saopćilo je da je medicinar povrijeđen kada su izraelske snage gađale kola hitne pomoći u Jeninu.

Tenzije na Zapadnoj obali rastu od 7. oktobra usred izraelskih žestokih napada na Pojas Gaze.

Najmanje 170 Palestinaca je ubijeno, a više od 2.300 drugih je uhapšeno od strane izraelske vojske na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske grupe Hamas prije mjesec dana.

Najmanje 10.569 Palestinaca, uključujući 4.324 djece i 2.823 žene, ubijeno je u izraelskim napadima na Gazu. Na izraelskoj strani je poginulo blizu 1.600 osoba.

TRT Balkan / agencije