Demonstranti su nosili palestinske zastave i protestovali zbog izraelskih napada. Uzvikivali antiizraelske slogane i izražavali podršku Palestincima u Gazi.    Foto: Reuters

Na više od 100 lokacija u Jemenu u petak su organizovani protesti u znak protesta protiv izraelskih napada na Pojas Gaze i iskazivanja solidarnosti s Palestincima, objavila je novinska agencija SABA povezana s Hutima.

Hiljade ljudi okupile su se u glavnom gradu Sani u znak solidarnosti s Palestincima i palestinskim ciljevima.

Osim toga 25 propalestinskih demonstracija održano je u Al-Mahwitu, 21 u Saadi, 22 u Raymahu, 25 u Hodeidi i 22 u Ibbu.

Demonstranti su nosili palestinske zastave i protestovali zbog izraelskih napada. Uzvikivali antiizraelske slogane i izražavali podršku Palestincima u Gazi.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Prema lokalnim zdravstvenim vlastima, više od 36.700 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, među kojima su većina žene i djeca, a više od 83.500 je povrijeđeno.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

TRT Balkan / agencije