Očevici u regionu naveli su da je došlo do intenzivnih sukoba između Palestinaca i izraelskih snaga koje su pokušale spriječiti raciju na izbjeglički kamp Akbet Jebr.            Foto: Reuters

Izraelske snage ubile su najmanje pet Palestinca u napadu na izbjegličke kampove Jenin i Akbet Jebr na okupiranoj Zapadnoj obali.

Zvanična palestinska novinska agencija WAFA objavila je da je preminula još jedna osoba koja je povrijeđena u sukobima koji su izbili tokom sinoćnje racije izraelskih snaga na izbjeglički kamp Jenin.

U prethodnom saopćenju palestinskog Ministarstva zdravlja objavljeno je da su izraelske snage ubile tri Palestinca i ranile 30 tokom racije na izbjeglički kamp Jenin.

Prema WAFA-i, život je izgubio i Palestinac koji je povrijeđen tokom napada izraelskih snaga na izbjeglički kamp Akbet Jebr, koji se nalazi u blizini Jerihona na istoku Zapadne obale.

Očevici u regionu naveli su da je došlo do intenzivnih sukoba između Palestinaca i izraelskih snaga koje su pokušale spriječiti raciju na izbjeglički kamp Akbet Jebr.

Broj Palestinaca koji su poginuli usljed vatre otvorene tokom racija koje su izraelske snage izvele u izbjegličkim kampovima Jenin i Akbet Jebr od jučer navečer porastao je na pet.

Izbjeglički kamp Jenin bio je na meti izraelske vojske posljednjih godina.

TRT Balkan / agencije