U napadu izraelske bespilotne letjelice na automobil u Libanu ubijena osoba

U napadu izraelske bespilotne letjelice na automobil u Libanu ubijena osoba

Vozilo je prolazilo kroz predgrađe Al-Shahabiya u južnom okrugu Tyre, objavila je novinska agencija NNA.
Novinska agencija NNA javila je da se automobil kretao kroz predgrađe grada Al-Shahabiya u južnom okrugu Tyre.      Foto: AA

Najmanje jedna osoba je ubijena u napadu izraelske bespilotne letjelice na automobil u južnom Libanu, objavili su u ponedjeljak libanski državni mediji.

Novinska agencija NNA javila je da se automobil kretao kroz predgrađe grada Al-Shahabiya u južnom okrugu Tyre.

Amos Hochstein, viši savjetnik američkog predsjednika Joea Bidena, trebao bi doputovati u Izrael u ponedjeljak kako bi razgovarao o eskalaciji sukoba između Izraela i libanskog Hezbollaha.

Očekuje se da će Hochstein održati sastanke s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i ministrom odbrane Yoavom Gallantom.

Posjeta dolazi na vrhuncu graničnih sukoba između Izraela i Hezbollaha u Libanu. Otkako je rat u Gazi počeo u oktobru prošle godine, svakodnevno dolazi do razmjene vatre, a hiljade civila je raseljeno s obje strane granice.

Washington strahuje od ozbiljne eskalacije između dvije strane nakon prošlosedmičnog ubistva visokorangiranog komandanta Hezbollaha. Ubistvo je navelo Hezbollah da ispali stotine raketa i dronova na sjever Izraela.

TRT Balkan / agencije