Izraelski vojnici upali su u Jenin s desecima oklopnih vojnih vozila. Izraelski snajperisti također su bili raspoređeni na neke kuće tokom racije.          Foto: AA

Prema posljednjim informacijama, izraelske snage ubile su četvero Palestinca, uključujući jedno dijete, u napadu na sjeverni grad Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, dok su povrijeđene 42 osobe.

Izraelski vojnici upali su u Jenin s desecima oklopnih vojnih vozila. Izraelski snajperisti također su bili raspoređeni na neke kuće tokom racije.

Kao reakcija na raciju, izbio je sukob između palestinskih stanovnika i izraelskih vojnika. Izraelske snage gađale su palestinsku omladinu bojevom municijom, plinskim i zvučnim bombama.

U saopćenju palestinskog Ministarstva zdravstva, koje je ranije danas objavilo da je ubijeno troje, a povrijeđeno 29 Palestinaca, navedeno je da je broj poginulih povećan na četiri, među kojima jedno dijete, dok su povrijeđene 42 osobe.

U napadu izraelskih snaga poginuli su Ahmed Yusuf Sakr (15), Khaled Azzam Asasime (21), Kays Jabarin (21) i Qassam Abu Sariyye (29). Navedeno je da je devetero Palestinaca teško povrijeđeno.

Navodi se također kako su Palestinci odgovorili na izraelske napade bacanjem improvizovanih eksploziva, pri čemu je povrijeđeno najmanje sedam izraelskih vojnika.

TRT Balkan / agencije