U napadu je poginulo najmanje 15 Palestinaca, a mnogi su povrijeđeni.        Foto: AA 

Najmanje 15 Palestinaca je ubijeno, a mnogo ljudi je povrijeđeno u izraelskom napadu na kuće civila u gradu Khan Younis, koji se nalazi na jugu blokiranog Pojasa Gaze.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Gazi objavljeno je da su intenzivni napadi izraelske vojske na Pojas Gaze nastavljeni i tokom noći.

Izraelski ratni avioni bombardovali su palestinske kuće u gradu Khan Younis na jugu Gaze. U napadu je poginulo najmanje 15 Palestinaca, a mnogi su povrijeđeni.

Prema informacijama iz lokalnih izvora, izraelski ratni avioni bombardovali su i kuću palestinske porodice novinara Yasira Abu Namusa u gradu Khan Younisu. U napadu su poginuli novinar Abu Namus i njegova majka.

Izrael bombarduje Gazu od iznenadnog napada Hamasa 7. oktobra te je cijelu enklavu stavio pod blokadu, ostavljajući 2,3 miliona stanovnika s malo hrane, vode, goriva i medicinskih potrepština.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva objavilo je da je Izrael u svojim napadima na Gazu ubio 7.028 ljudi, uključujući 2.913 djece, 1.709 žena i 397 starijih osoba. Povrijeđeno je 18.484 ljudi.

TRT Balkan / agencije