Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine povećan je na 37.718.      Foto: AA

Osmero Palestinaca je ubijeno, a nekoliko je povrijeđeno kada je izraelska vojska bombardovala izbjeglički kamp Jabalia u sjevernom Pojasu Gaze, javljaju lokalni mediji.

Kako je navela palestinska novinska agencija WAFA, izraelska vojska je granatirala područje Al-Alami u Jabaliji, najvećem izbjegličkom kampu u Pojasu Gaze, ubivši najmanje osam Palestinaca i ranivši veliki broj osoba.

Prema izvještajima, izraelske snage su u zračnim napadima tokom noći također gađale pet domova širom grada Gaze u kojima je bilo ubijenih i povrijeđenih.

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine povećan je na 37.718, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u opkoljenoj enklavi.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave vojnu operaciju u Rafahu, gradu na jugu Pojasa Gaze.

TRT Balkan / agencije