„U napadu je povrijeđeno još sedam osoba“, dodaje se u saopštenju.    Foto: AA

Najmanje pet osoba je poginulo, a nekoliko je povrijeđeno u izraelskim vazdušnim napadima na grad Gaza u srijedu, potvrdili su ljekari i očevici.

Civilna zaštita je saopštila da su njeni timovi izvukli tijela dvoje ljudi ispod ruševina nakon izraelskog vazdušnog napada u naselju Al-Daraj.

„U napadu je povrijeđeno još sedam osoba“, dodaje se u saopštenju.

Borbeni avion je granatirao i grupu civila u naselju Tel al-Hawa u gradu Gazi, pri čemu su tri poginula, a više je je ranjeno, ispričali su očevici.

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze, pokrenute nakon napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra prošle godine.

Od tada je ubijeno skoro 38.000 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a oko 87.300 osoba je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.

TRT Balkan / agencije