Najmanje petero civila je ubijeno, a veliki broj je ranjen u izraelskom bombardovanju kuće u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom dijelu Gaze.          Foto: AA

U napadima izraelske vojske na Pojas Gaze tokom cijele noći ubijeno je najmanje petero civila, a veliki broj je ranjen.

Službena palestinska agencija WAFA navela je da su izraelski avioni intenzivno bombardovali sjeverni i centralni dio Pojasa Gaze.

Najmanje petero civila je ubijeno, a veliki broj je ranjen u izraelskom bombardovanju kuće u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom dijelu Gaze.

Izraelski ratni avioni, koji su bombardovanjem uništili neke tačke u izbjegličkom kampu Nuseirat, gađali su džamiju Nu'n Nureyn i džamiju Muaz bin Jebel u kampu.

Izraelska vojska bombardovala je neka područja izbjegličkog kampa Nuseirat i ušla u neka područja s tenkovima.

Objavljeno je da je veliki broj ljudi ubijen u izbjegličkom kampu Shati u gradu Gazi, ali njihov broj nije mogao biti utvrđen.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijena su 33.482 Palestinca, uključujući najmanje 14.500 djece i 9.560 žena, a 76.049 osoba je ranjeno.

Pod ruševinama i pored puta ima još mrtvih, ali zbog prepreke izraelskih vojnika, medicinski timovi i službenici civilne zaštite ne mogu doći do tijela.

TRT Balkan / agencije