U izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno 16 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijeno 16 Palestinaca

Izveden i zračni napad na školu u kojoj su se civili sklonili u gradu Gazi.
U vijestima je navedeno da je ubijeno osmero Palestinaca, a da je veliki broj, uključujući djecu, ranjen u kući koju je bombardovala izraelska vojska.             Foto: Reuters

Najmanje 16 Palestinaca je ubijeno, a mnogi su ranjeni u napadima koje je izraelska vojska izvela na Pojas Gaze tokom cijele noći.

Zračni i kopneni napadi izraelske vojske na Pojas Gaze nastavljaju se 287 dana.

U vijestima palestinske službene agencije WAFA navedeno je da je Izrael bombardovao kuću palestinske porodice Abu Shekyan u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

U vijestima je navedeno da je ubijeno osmero Palestinaca, a da je veliki broj, uključujući djecu, ranjen u kući koju je bombardovala izraelska vojska.

Bombardovana je i kuća porodice Abu Husayn u izbjegličkom kampu Al-Buraij u centralnom dijelu Gaze.

U vijesti je istaknuto da je ubijeno najmanje šestero, a veliki broj je ranjen.

Objavili su i da je izveden zračni napad na školu u kojoj su se civili sklonili u gradu Gazi.

U vijestima je navedeno da je u ovom napadu ubijeno dvoje Palestinaca. Izrael nastavlja i s napadima na distrikt Tel el-Heva u gradu Gazi.

Navedeno je da je izraelska vojska tokom cijele noći gađala i civilna naselja u gradovima Khan Younis i Rafah, koji se nalaze na jugu Pojasa Gaze.

Veliki broj ranjenih iz regije Shakush na zapadu Rafaha prebačeno je u Kuvajtsku bolnicu.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 38.848 Palestinaca, uključujući najmanje 16.172 djece i 10.798 žena, a 89.459 je ranjeno.

TRT Balkan / agencije