Vijest o napadu potvrdio je i Ministarstvo vanjskih poslova Izraela.       Foto: AA

Najmanje jedna osoba je poginula, a šest je povrijeđeno u oružanom napadu u izraelskom gradu Tel Avivu.

Izraelska policija saopćila je da je napadač otvorio vatru iz vatrenog oružja u centru Tel Aviva, a istodobno automobilom nasrnuo na ljude na cesti. U saopćenju se navodi da je u napadu ubijen jedan turist, a povrijeđeno još šest osoba. Izraelski mediji javljaju da je napadač neutraliziran.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako izraelska policija ispaljuje hice iz vatrenog oružja u pravcu automobila koji je prevrnut na cesti. Vijest o napadu potvrdio je i Ministarstvo vanjskih poslova Izraela.

Izraelska vojska je rano jutros izvela niz zračnih napada na ciljeve u Pojasu Gaze i Libanu, navodeći da su ciljali na položaje palestinske grupe otpora Hamas. Palestinske grupe u Gazi također su ispalile rakete na izraelska naselja u blizini granice.

Tenzije na Bliskom istoku su u porastu posljednjih nekoliko dana nakon izraelskih brutalnih napada na vjernike u džamiji Al-Aksa. U oružanm napadu u okupiranoj Zapadnoj obali ranije su ubijena dva, a teže ranjen još jedan jevrejski doseljenik.

TRT Balkan / agencije