Bivši američki predsjednik Donald Trump oštro je kritizirao žensku fudbalsku reprezentaciju SAD-a koja je ispala sa FIFA-inog Svjetskog prvenstva 2023. godine.         Foto: AA

Bivši američki predsjednik Donald Trump oštro je kritizirao žensku fudbalsku reprezentaciju SAD-a koja je ispala sa FIFA-inog Svjetskog prvenstva 2023. godine.

Trump je na svojoj platformi društvenih medija "Social Truth", podijelio poraz Ženske nogometne reprezentacije SAD-a od Švedske u organizaciji koju zajednički organiziraju Australija i Novi Zeland.

"'Šokantni i neočekivani' poraz ženske fudbalske reprezentacije SAD-a protiv Švedske jasan je pokazatelj što se dogodilo našoj nekoć velikoj naciji pod lažljivcem Joeom Bidenom", napisao je Trump na svojoj platformi društvenih medija Social Truth, objavio je FoxSports.

Osvrnuvši se na jedanaesterac koji je promašila američka reprezentativka Megan Rapinoe, Trump je poručio: "Dobar pokušaj Megan, SAD ide u pakao."

SAD, najuspješnija reprezentacija u povijesti Svjetskog prvenstva u fudbalu za žene, prvi put nije vidjela polufinale turnira na kojem je učestvovala deveti put, nakon što je u četvrtfinalu poražena od Švedske lošijim izvođenjem penala (5:4).

TRT Balkan / agencije