Demonstranti su uzvikivali slogane poput: "Sloboda Palestini", "Genocidni Izrael" i "Bojkot Izraela", a zatim su marširali do zgrade izraelske ambasade u Stockholmu.     Foto: AA

Stotine ljudi u Stockholmu, glavnom gradu Švedske, okupilo se i tražilo da se zaustavi izraelsko etničko čišćenje u Gazi, koje traje više od 100 dana.

Stotine demonstranata okupilo se u oblasti Odenplan u Stockholmu na poziv mnogih nevladinih organizacija u Švedskoj, tražeći da Izrael zaustavi 17-godišnju opsadu Gaze i etničko čišćenje koje traje više od 100 dana.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo: "U Gazi se ubijaju djeca", "Zaustavite genocid", "Palestina zauvijek".

Demonstranti su uzvikivali slogane poput: "Sloboda Palestini", "Genocidni Izrael" i "Bojkot Izraela", a zatim su marširali do zgrade izraelske ambasade u Stockholmu.

Demonstranti su reagovali na podršku Sjedinjenih Američkih Država i Švedske Tel Avivu, tvrdeći da su dvije zemlje saučesnice u ratnim zločinima koje je počinio Izrael.

TRT Balkan / agencije