Ranije je u izvještajima pisalo da je izraelski odbrambeni sistem presreo neke od raketa koje su ciljale izraelsku regiju Gornja Galileja i okupiranu Golansku visoravan, dok su druge pale na otvorena područja.        Foto: AA Archive

Skoro 100 raketa ispaljeno je u utorak ujutro na Izrael u dva odvojena napada sa libanske teritorije.

Izraelski izvori su naveli da su u jutarnjim satima iz Libana na sjever Izraela izvršena dva odvojena raketna napada. Iako je objavljeno da je u napadima ispaljeno skoro 100 raketa, nisu date nikakve informacije o eventualnim žrtvama.

Ranije je u izvještajima pisalo da je izraelski odbrambeni sistem presreo neke od raketa koje su ciljale izraelsku regiju Gornja Galileja i okupiranu Golansku visoravan, dok su druge pale na otvorena područja.

Također, izraelska vojska je objavila da je poslije ponoći izvršila napad na dvije odvojene lokacije u Libanu za koje se tvrdilo da pripadaju Hezbollahu.

Navedeno je da se ciljana mjesta nalaze u dolini Beka i da mete pripadaju "Hezbollahovim zračnim snagama".

U sukobima izraelske vojske i Hezbollaha od 8. oktobra prošle godine poginuo je 241 pripadnik Hezbollaha, 49 libanskih civila, 11 pripadnika Amal pokreta, 12 Hamasa, 12 Islamskog džihada, šest izraelskih civila i 11 izraelskih vojnika.

TRT Balkan / agencije