Kako navodi "Times of Israel", Barnea će održati sastanke s katarskim zvaničnicima i direktorom američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Billom Burnsom.              Foto: AA

David Barnea, šef izraelske obavještajne službe Mossad, otputovao je u Dohu kako bi razgovarao o produženju humanitarne pauze u Pojasu Gaze i nastavku razmjene zarobljenika.

Kako navodi "Times of Israel", Barnea će održati sastanke s katarskim zvaničnicima i direktorom američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Billom Burnsom.

Prošle sedmice je objavljeno da su katarski zvaničnici boravili u Izraelu kako bi se sastali s čelnikom Mossada i drugim zvaničnicima.

Dogovor o četvorodnevnoj humanitarnoj pauzi u sukobima između Izraela i Hamasa stupio je na snagu u petak, 24. novembra.

U okviru sporazuma, do sada je iz Pojasa Gaze pušten 51 izraelski zarobljenik, od kojih je jedan muškarac, a ostali žene i djeca, u zamjenu za 150 palestinskih žena i djeca koji su oslobođeni iz izraelskih zatvora.

Katar je jučer objavio da je humanitarna pauza produžena za još dva dana kao rezultat posredovanja između Hamasa i Izraela.

TRT Balkan / agencije