Zamjenik ruskog premijera izjavio je da su vlasti uspjele djelimično da preokrenu efekte napada i da je saobraćaj nastavljen na jednoj od linija autoputa.     Foto: AA

Vlasti Rusije saopćile su da je ruska armija ometala ili oborila desetine ukrajinskih dronova i time osujetila masovni napad na Krim, teritoriju pod ruskom okupacijom od 2014. godine.

“Sinoć je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad s 28 bespilotnih letjelica na objekte na teritoriji poluotoka Krima”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

U saopćenju se navodi da je 17 dronova oboreno, a da je 11 blokirano od strane ruske odbrane.

Najmanje dvije osobe su poginule, a jedno dijete je teško povrijeđeno u eksploziji u ponedjeljak rano na Kerčkom mostu, koji povezuje Rusiju i poluostrvo Krim.

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu da stoji iza napada.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova okrivilo je američke i britanske obavještajne agencije, tvrdeći da su pružile “direktnu pomoć“ Kijevu.

Zamjenik ruskog premijera Marat Khusnullin izjavio je u utorak da su vlasti uspjele djelimično da preokrenu efekte napada i da je saobraćaj nastavljen na jednoj od linija autoputa.

TRT Balkan / agencije