Upitan o izvještajima u kojima se navodi da su Rusi među taocima koje je grupa Hamas zarobila, Peskov je rekao da Moskva istražuje tu informaciju.    Foto: AA

Glasnogovornik Ureda ruskog predsjednika (Kremlj) Dmitrij Peskov izjavio je da su neosnovane ukrajinske optužbe da Rusija ima interes da izazove rat na Bliskom istoku.

Peskov je novinarima u Moskvi rekao da Rusija nastavlja razgovore s Izraelom i Palestinom i da će pokušati pomoći u pronalaženju rješenja za okončanje sukoba.

"Obavljamo naše kontakte. Nažalost, vrlo je malo formata koji nude teren za dogovore, što je pokazala i nedavna praksa", rekao je Peskov.

Upitan o izvještajima u kojima se navodi da su Rusi među taocima koje je grupa Hamas zarobila, Peskov je rekao da Moskva istražuje tu informaciju.

Odgovarajući na pitanje o stavu Kremlja prema pružanju američke vojne pomoći Izraelu i mogućem povećanju finansiranja Ukrajine, Peskov je rekao da zvanični Kremlj nema komentara u vezi s tim.

Peskov je potvrdio da će palestinski predsjednik Mahmoud Abbas uskoro posjetiti Rusiju, međutim, nema tačnih datuma, napominjući da je to planirana, a ne hitna posjeta.

TRT Balkan / agencije