Rafah: U izraelskom napadu ubijeno 6 Palestinaca, uključujući dvoje djece

Rafah: U izraelskom napadu ubijeno 6 Palestinaca, uključujući dvoje djece

Nekoliko osoba je povrijeđeno u zračnim napadima na kuću u Rafahu, na jugu Pojasa Gaze.
Timovi civilne zaštite i medicinske ekipe i dalje rade na izvlačenju tijela preminulih ispod ruševina.            Foto: AA

Najmanje šest Palestinaca je ubijeno, uključujući dvoje djece, a nekoliko je povrijeđeno u izraelskim zračnim napadima na grad Rafah u južnom Pojasu Gaze.

“Najmanje šest šehida, uključujući dvoje djece, od kojih jedno novorođenče i drugi povrijeđeni dovedeni su u bolnicu Abu Yousef Al-Najjar u Rafahu”, kazao je medicinski izvor za Anadolu.

Dopisnik AA javio je da su izraelski ratni avioni bez prethodnog upozorenja izveli napad na kuću koja pripada porodici Qeshta u ulici George, prekoputa džamije Haroun Al-Rashid.

Dodao je da se još jedan zračni napad izraelskih ratnih aviona dogodio u naselju Al-Salam.

Timovi civilne zaštite i medicinske ekipe i dalje rade na izvlačenju tijela preminulih ispod ruševina.

Kršeći privremenu odluku Međunarodnog suda pravde, Izrael nastavlja napade na Pojas Gaze gdje je od 7. oktobra, prema podacima palestinskih zdravstvenih vlasti, skoro 34.700 Palestinaca ubijeno.

Izraelski rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljene uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, podaci su Ujedinjenih nacija.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u januaru Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

TRT Balkan / agencije