"Radićemo još više na našim dobrim odnosima i uvijek ste dobrodošli u Rusku Federaciju", prenio je SNSD izjavu Putina tokom sastanka sa Dodikom.     Foto: Reuters

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je u srijedu, u Kazanju, Orden Aleksandra Nevskog predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku.

Iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je Dodik predsjednik objavljeno je da je on „odlikovan za veliki doprinos razvijanju saradnje između Republike Srpske i Rusije“.

„Srećni smo što imamo prijatelje kao što je predsjednik Putin, koji iskreno podržavaju Republiku Srpsku i našu mirnu borbu za očuvanje interesa njenih građana. Srpska i Rusija imaju odličnu saradnju na svim poljima i učinićemo sve da ona u budućnosti bude još bolja i sadržajnija“, navode iz SNSD-a.

Navodi se i da je Dodik poručio tokom sastanka sa Putinom da RS odbija bilo kakvu mogućnost da se pridruži sankcijama Zapada prema Rusiji, kao i da neće u NATO.

„Republika Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju. Zahvalni smo vam na tome što održavate odnose sa Rusijom. Radićemo još više na našim dobrim odnosima i uvijek ste dobrodošli u Rusku Federaciju", prenio je SNSD izjavu Putina tokom sastanka sa Dodikom.

TRT Balkan / agencije