"Istražna komisija je pokrenula aktivnosti u vezi sa avionskom nesrećom u Tveru, istragom će se ići do kraja", rekao je Putin.     Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio saučešće porodicama stradalih u padu aviona u oblasti Tver.

U avionskoj nesreći u ruskoj sjeverozapadnoj regiji Tver poginulo je svih deset putnika, među kojima i šef privatne paravojne grupe Wagner, Jevgenij Prigožin.

Govoreći o Prigožinu Putin je rekao:

"Prigožin je bio talentovan čovjek, teške sudbine i imao je ozbiljne greške u životu".

U srijedu uvečer, Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije potvrdila je da je u padu aviona, Embraer-135 koji je putovao od Moskve do Sankt Peterburga, u regiji Tver poginulo deset osoba.

Agencija je kasnije objavila spisak imena putnika u avionu, među kojima su bili Prigožin, te suosnivač Wagnera Dmitrij Utkin i drugo Wagnerovo osoblje.

Istragu o incidentu pokrenula je agencija, dok je ruski Istražni komitet u saopštenju na Telegramu naveo da je pokrenuo krivični postupak zbog "kršenja pravila o bezbjednosti saobraćaja i funkcionisanja vazdušnog saobraćaja".

"Istražna komisija je pokrenula aktivnosti u vezi sa avionskom nesrećom u Tveru, istragom će se ići do kraja", rekao je u četvrtak predsjednik Rusije.

Prigožin je dospio na naslovne strane u junu kada je pokrenuo "oružanu pobunu" protiv ruske administracije koju je brzo prekinuo nakon dogovora u kojem je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

TRT Balkan / agencije