Hezbollah je rano u ponedjeljak objavio da je jedan od njegovih članova ubijen u izraelskom napadu na jugu Libana.     Foto: AA

Hezbollah je rano u ponedjeljak objavio da je jedan od njegovih članova ubijen u izraelskom napadu na jugu Libana.

Grupa je objavila da je član porijeklom iz sela Aynata, ne dajući daljnje informacije, prema televiziji Al-Manar povezanoj s Hezbollahom.

Izraelski ratni avioni izveli su zračni napad na periferiju sela Aitaroun na jugu Libana, objavile su lokalne novine "Yedioth Ahronoth" ranije tog dana.

Glasnogovornik izraelske vojske je objavio da je napad bio usmjeren na ćeliju Hezbollaha u blizini libansko-izraelske granice, uz predstraže i osmatračnice koje koristi grupa.

Ranije u nedjelju, izraelska vojska objavila je da je gađala dvije ćelije Hezbollaha na libanskoj granici.

Navedeno je da su ciljane ćelije Hezbollaha u blizini područja Har Dova i Metule, dodajući da se vjeruje da se ćelija u blizini Metule priprema lansirati protutenkovske projektile na izraelski teritorij, dok je ćelija u blizini planine Dov ciljala raketne lansere. Obje ćelije su eliminisane prije nego što su imale priliku provesti svoje operacije.

Više od dvije sedmice, izraelsko-libanska granica svjedoči povremenoj razmjeni vatre između izraelske vojske s jedne strane i Hezbollaha i palestinskih grupa s druge strane, što je rezultiralo smrtnim slučajevima i povredama s obje strane.

TRT Balkan / agencije