"Ne želimo da Rusija bude u korupciji, lažima i birokraciji", rekao je Prigožin.      Foto: AA

Jevgenij Prigožin, osnivač Wagnera, koji je pokrenuo pobunu protiv ruske administracije, izjavio je kako niti jedan borac Wagnera nema namjeru osjećati se krivim niti se predati na zahtjev ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prigožin je putem svog Telegram profila prokomentarisao izjave Putina koji je grupu Wagner nazvao "izdajničkom". Prigožin je rekao da je Putin potpuno u krivu kada je u pitanju "izdaja".

"Mi smo domoljubi. Borili smo se i borimo se. Nijedan Wagnerov borac ne smatra se krivim niti ima namjeru predati se na zahtjev šefa države ili FSB-a", poručio je Prigožin.

Navodeći kako "ne žele da Rusija bude u korupciji, lažima i birokraciji", Prigožin je nastavio:

"Kad smo se borili u Africi, rekli su nam 'Afrika je potrebna' i onda su odustali od Afrike. Zato što su ukrali sav novac koji je došao u dobrotvorne svrhe. Rekli su 'Mi smo u ratu s Ukrajinom', mi smo otišli i borili se. Tada se pokazalo da su sva municija, oprema i novac koji je trebalo dati borcima pokradeni. Taj novac su čuvali za danas, dan kada će neko krenuti prema Moskvi. Konvoj na cesti kojom se kreću i civili napadaju avionima i helikopterima. Ne mogu pogoditi i ubijaju u civile. Pucaju nasumično. Mi smo domoljubi. Oni koji nam se suprotstavljaju su oni koji se okupljaju oko nitkova."

TRT Balkan / agencije