Prema informacijama dobivenim iz bolničkih izvora, tijela pet osoba koje su izgubile živote u napadu dovezena su u bolnicu “Šehidi Al-Akse“.           Foto: AA

Najmanje pet Palestinaca poginulo je, a deseci su povrijeđeni u zračnom napadu izraelskih ratnih aviona na kuću u izbjegličkom kampu Al-Bureij u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Prema informacijama dobivenim iz bolničkih izvora, tijela pet osoba koje su izgubile živote u napadu dovezena su u bolnicu “Šehidi Al-Akse“.

Očevici su rekli da su medicinske ekipe i civilna odbrana, koje su mnoge povrijeđene dovezle u bolnicu, nastavile sa spašavanjem iz kuće koja je bila meta izraelskog napada.

U pisanoj izjavi datoj rano jutros, Ministarstvo zdravstva u Gazi objavilo je da je 15 Palestinaca izgubilo život, a desetine povrijeđeno u napadima koje je izraelska vojska izvela na izbjegličke kampove Al-Bureij i Al-Meghazi.

Očevici u regiji izvijestili su da je tokom izraelskih napada stotine ljudi iz kampa Al-Bureij izbjeglo u obližnji grad Deir al-Balah u nadi da će im tamo biti sigurnije.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine ubijeno je 36.586 Palestinaca, uključujući najmanje 15.328 djece i 10.171 ženu, a 83.074 osobe su ranjene.

TRT Balkan / agencije