Izraelska vojska objavila je da je započela vojnu operaciju protiv dijela medicinskog centra Al-Shifa u Pojasu Gaze.         Foto: AA

Nakon što je objavljeno da je izraelska vojska ušla u bolnicu Al-Shifa u Gazi, palestinske vlasti poručile su kako to predstavlja ratni zločin.

Generalni direktor Ureda za medije u Gazi Ismail al-Sevabite rekao je kako upad izraelskih okupacijskih snaga u bolnicu Al-Shifa predstavlja ratni zločin.

"Izrael neće moći dokazati da je bolnica Al-Shifa centar za otpremu i upravljanje otporom", rekao je Sevabite, te dodao: "Okupatorska vojska će unijeti oružje u bolnicu, rasporediti ga na određeni način i fotografirati."

Govoreći o aktivnostima i djelovanju bolnice Al-Shifa, Sevabite je dodao:

"Prije nekoliko dana obratili smo se svim međunarodnim organizacijama i Crvenom križu za spašavanje ranjenika u bolničkom kompleksu, no oni su se odbili odazvati i preuzeli odgovornost za ono što se događalo, priklonivši se ciljevima okupacije", poručio je Sevabite.

Izraelska vojska objavila je da je započela vojnu operaciju protiv dijela medicinskog centra Al-Shifa u Pojasu Gaze.

Ministarstvo zdravstva u Gazi potvrdilo je da je informacija o početku operacije proslijeđena bolnici Al-Shifa.

Zvaničnici i pacijenti koji su učestvovali u telefonskim pozivima televizijskog kanala Al-Jazeera iz bolnice Al-Shifa izjavili su da su čekali da izraelski vojnici uđu na spratove gdje se nalazi medicinsko osoblje i pacijenti.

TRT Balkan / agencije