Od početka ove godine, Zapadna obala svjedoči brojnim racijama izraelske vojske i napadima jevrejskih doseljenika na palestinske gradove i sela.           Foto: AA

Jedan Palestinac je ubijen, a četvero ranjeno u petak rano ujutro u paljbi izraelske vojske tokom racije na izbjeglički kamp Tulkarm na okupiranoj Zapadnoj obali, izvještavaju lokalni mediji.

Izraelska vojska upala je u kamp Tulkarm, nakon čega je došlo do oružanih sukoba, dok su palestinski mladići pokušavali da se odupru raciji, rekli su očevici za Anadolu.

Izraelska vojska koristila je buldožer i desetine vojnih vozila, a na krovove kuća je rasporedila snajperiste, uz jaku paljbu bojevom municijom, suzavcima i šok bombama.

Palestinska novinska agencija WAFA saopštila je da je lokalna bolnica primila pet ranjenih, uključujući 23-godišnjeg muškarca koji je ubrzo preminuo zbog teške povrede u grudima.

Brigada Tulkarem koja je povezana s brigadama Al-Quds, oružanim vojnim krilom palestinskog džihadskog pokreta, navela je u saopštenju da su "na izraelski upad u kamp Tulkarem odgovorili oružanim sukobima i improvizovanima eksplozivnim napravama".

Od početka ove godine, Zapadna obala svjedoči brojnim racijama izraelske vojske i napadima jevrejskih doseljenika na palestinske gradove i sela.

TRT Balkan / agencije