Pakistan: Policija krenula u akciju hapšenja bivšeg premijera Imrana Khana

Pakistan: Policija krenula u akciju hapšenja bivšeg premijera Imrana Khana

Sud je u utorak izdao nalog za hapšenje Imrana Khana zbog ilegalne prodaje stranih poklona.
Sud u Islamabadu izdao je u utorak nalog za hapšenje Khana u vezi s ilegalnom kupovinom i prodajom poklona.     Foto: AP

Pakistanska policija ušla je u rezidenciju bivšeg premijera Imrana Khana kako bi ga uhapsila u slučaju vezanom za ilegalnu nabavku i prodaju poklona koje su mu davali strani zvaničnici dok je bio na funkciji, objavili su zvanični izvori i lokalni mediji u nedjelju.

Sud u Islamabadu izdao je u utorak nalog za hapšenje Khana u vezi s ilegalnom kupovinom i prodajom poklona.

Tim islamabadske policije, sa nalogom za hapšenje, stigao je u nedjelju u grad Lahore na sjeveroistoku zemlje kako bi priveo Khana, potvrdili su zvanični izvori za Anadoliju.

Na video snimku koji je emitovala Geo News vide se policajci kako stoje ispred glavnog ulaza u Khanovu rezidenciju Zaman Park dok ih obezbjeđenje i pristalice sprečavaju da uđu u rezidenciju.

Khan, jedini premijer u zemlji kojem je izglasano nepovjerenje u političkoj istoriji Pakistana od 75 godina, suočava se s nizom drugih optužbi, od terorizma do pokušaja ubistva i pranja novca.

Većina slučajeva, koje Khan naziva "lažnim", podneseni su nakon njegovog što je zbačen sa vlasti u aprilu prošle godine.

TRT Balkan / agencije