Broj poginulih u poplavama koje su pogodile jugoistočne turske provincije Adiyaman i Sanliurfu povećan je na 14.       Foto: AA

Pakistan je u četvrtak izrazio saučešće zbog gubitka života i uništenja infrastrukture u obilnim kišnim padavinama i poplava u jugoistočnim turskim provincijama Adiyamanu i Sanliurfi, koje se također pogođene zemljotresima 6. februara.

Premijer Pakistana Shehbaz Sharif je u saopštenju rekao da se Islamabad solidariše s Ankarom u naporima da se izbori sa poplavama koje su do sada odnijele 14 ljudskih života.

Izražavajući saučešće porodicama preminulih, premijer Sharif je kazao da će Islamabad učiniti sve da pomogne Turkiye u ovim teškim momentima.

Broj poginulih u poplavama koje su pogodile jugoistočne turske provincije Adiyaman i Sanliurfa povećan je na 14, izjavio je u srijedu ministar unutrašnjih poslova Turkiye Suleyman Soylu. On je novinarima u Sanliurfi rekao da je 12 ljudi poginulo u Sanliurfi i dvoje u Adiyamanu.

Timovi za katastrofe, policija, žandarmerija i opštinsko osoblje nastavljaju da evakuišu područja koja su u opasnosti od poplava.

Do poplava je došlo nakon što su Adiyaman i Sanliurfu prošlog mjeseca pogodila dva zemljotresa koji su razorili jug Turkiye, a u kojima je poginulo više od 48.000 osoba.

TRT Balkan / agencije