Prije početka utakmice, neki dijelovi publike na stadionu izviždali su izraelsku himnu. Utakmica je protekla bez većih sigurnosnih incidenata.           Foto: AA

Fudbalski navijači istakli su palestinske zastave u znak protesta protiv Izraela tokom utakmice na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. u srijedu.

Izrael je remizirao sa Malijem rezultatom 1:1 na stadionu "Parc des Princes" u Parizu dok su mnogi navijači na tribinama protestovali protiv Izraela mašući palestinskim zastavama.

Prije početka utakmice, neki dijelovi publike na stadionu izviždali su izraelsku himnu. Utakmica je protekla bez većih sigurnosnih incidenata.

Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred njegove kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od napada Hamasa 7. oktobra 2023. godine.

Od tada je ubijeno više od 39.000 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a više od 90.000 je ranjeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Ranije ove sedmice, palestinsko olimpijsko tijelo pozvalo je Međunarodni olimpijski komitet da isključi Izrael sa Olimpijskih igara u Parizu.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara održat će se u petak na rijeci Seni. Ljetne igre će trajati do 11. augusta.

TRT Balkan / agencije