Medicinski izvori javili su Anadolu da su povrede palestinskog novinara “lakše”, a njegovo zdravstveno stanje je “stabilno”.            Foto: AA

Dopisnik Al Jazeere Wael al-Dahdouah ranjen je u petak od gelera tokom izraelskog zračnog napada na Khan Younis, u južnom Pojasu Gaze.

Očevici su rekli dopisniku Anadolije da je Al-Dahdouh zadobio ozljede ruke i stomaka od projektila koji je lansirao izraelski vojni dron, a koji je gađao blizinu škole Haifa, u središtu Khan Younisa.

Medicinski izvori javili su Anadoliji da su povrede palestinskog novinara “lakše”, a njegovo zdravstveno stanje je “stabilno”.

Al-Dahdouah je ranije u izraelskim napada izgubio članove najuže porodice. Neselektivni napad izraelskih okupacijskih snaga rezultirao je tragičnim gubitkom njegove supruge, sina i kćerke, dok je ostatak njegove porodice zatrpan pod ruševinama.

Njihov dom bio je meta u kampu Nuseirat u središtu Gaze, gdje su potražili utočište nakon što su raseljeni zbog početnog bombardovanja u njihovom susjedstvu.

Izrael je bombardovao Pojas Gaze iz vazduha i s kopna, uveo opsadu i pokrenuo kopnenu ofanzivu kao odmazdu za prekogranični napad Hamasa 7. oktobra.

Prema zdravstvenim vlastima Gaze u izraelskim napadima od tada je najmanje 18.787 Palestinaca ubijeno, a 50.897 povrijeđeno.

TRT Balkan / agencije