Lufthansa je saopštila da je već obavijestila putnike o odgađanjima i gdje je to bilo moguće ponudila alternativne varijante i nove rezervacije.           Foto: Reuters

Lufthansa je otkazala više od 1.300 letova u petak zbog štrajkova na aerodromima u Njemačkoj, saopštila je u četvrtak ta aviokompanija.

Sindikat Verdi odlučio je pokrene štrajk za zaposlene u javnom sektoru na aerodromima Frankfurt/Main, Minhen, Stuttgart, Hamburg, Dortmund, Hanover i Bremen.

"Kao rezultat toga, Lufthansa Grupa je, nažalost, prisiljena da obustavi svoje letove u Frankfurtu i Minhenu posebno za taj dan, otkazujući ukupno više od 1.300 letova", navodi se u saopštenju.

Lufthansa je saopštila da je već obavijestila putnike o odgađanjima i gdje je to bilo moguće ponudila alternativne varijante i nove rezervacije.

"Žalimo zbog ogromnog uticaja ovog štrajka upozorenja koji se provodi na štetu naših putnika. Mi nismo strana u kolektivnom pregovaranju i nemamo uticaja na to - ipak, naši putnici i mi smo u velikoj mjeri pogođeni", dodaje se u saopštenju.

TRT Balkan / agencije