Sindikat, koji predstavlja blizu 600 radnika "Swissport Loscha" na aerodromu Minhen, zahtijeva povećanje plata i poboljšanje radnih uslova.     Foto: Reuters

Raspored letova s minhenskog aerodroma u Njemačkoj u srijedu je poremećen zbog štrajka radnika koji traže bolje plate i uslove rada.

Sindikat "Ver.di" pozvao je nosače prtljaga, vozače autobusa i ostalo zemaljsko osoblje kompanije "Swissport Losch" da prekinu rad u srijedu od 10 do 15 sati po lokalnom vremenu (8.00-13.00GMT).

"Može doći do kašnjenja i mogućeg otkazivanja letova", objavio je operater aerodroma Minhen na Twitteru, savjetujući putnicima da provjere status leta kod aviokompanija ili turoperatera prije odlaska na aerodrom.

Sindikat, koji predstavlja blizu 600 radnika "Swissport Loscha" na aerodromu Minhen, zahtijeva povećanje plata i poboljšanje radnih uslova.

Krajem prošlog mjeseca također je održan štrajk upozorenja radnika Lufthanse, koji je rezultirao otkazivanjem više od hiljadu letova. Posljedice tih otkazivanja osjetilo je više od 130 hiljada putnika.

TRT Balkan / agencije