Izraelski ratni avioni bombardovali su kuće u kojima se nalaze civili u naselju Tel el-Heva, koji se nalazi na jugozapadu Gaze.     Foto: Reuters

Ratni avioni i artiljerija izraelske vojske nastavili su intenzivne napade na različite dijelove Pojasa Gaze, ne uzimajući u obzir da se na tim područjima nalaze civili.

Prema palestinskoj novinskoj agenciji WAFA i pouzdanim izvorima koji izvještavaju o dešavanjima u regiji, izraelski zračni napadi koncentrisani su na izbjeglički kamp Nusayrat u Gazi, stambene jedinice šeika Zayeda i Tel el-Heva, dok je izbjeglički kamp Shati bio meta zračnih napada.

Kao rezultat izraelskog zračnog napada na stambeni objekat porodice Vehbe u izbjegličkom kampu Nusayrat, poginuo je veliki broj Palestinaca.

Povrijeđeni u napadu prebačeni su u bolnicu Al-Quds.

Navedeno je da ima ljudi koji su još uvijek pod ruševinama.

Stambena jedinica šeika Zayeda u blizini Indonežanske bolnice na sjeveru Gaze također je bila na meti izraelskih ratnih aviona.

Neposredna okolina izbjegličkog kampa Shati i stambena jedinica Muhabarat bila je bombardovana tokom cijele noći.

Izraelski ratni avioni bombardovali su kuće u kojima se nalaze civili u naselju Tel el-Heva, koji se nalazi na jugozapadu Gaze.

I u ovom napadu ima mrtvih i povrijeđenih.

Dok se izraelsko bombardovanje Gaze nastavilo, izraelske kopnene trupe koje su pokušavale da napreduju u različitim regionima naišle su na otpor Brigada Al-Qasam.

Prema informacijama objavljenim na Telegramu Hamasa, intenzivni sukobi su zabilježeni na sjeverozapadu i jugozapadu grada. Izraelsko vojno vozilo gađano je u oblasti Tel el-Heva.

Navedeno je da je palestinski otpor bombardovao izraelski čamac na plažama izbjegličkog kampa Shati.

TRT Balkan / agencije