Najmanje dvije osobe su ubijene, a šest je ranjeno usljed bombardovanja izraelskih ratnih aviona kuće u naselju Ed-Durc na istoku grada Gaze.               Foto: Reuters

Najmanje desetero Palestinaca ubijeno je, a mnogi su ranjeni, uključujući djecu, u napadima koje je izraelska vojska izvela na mnogim područjima u Pojasu Gaze.

Prema vijestima palestinske novinske agencije WAFA, u izraelskom napadu na grad Khan Younis na jugu Pojasa Gaze ubijeno je najmanje dvoje Palestinaca, a nekoliko osoba, među kojima su i djeca, ranjene su.

Četvero Palestinaca je ubijeno, a nekoliko ranjeno u napadu izraelskih aviona na kuću u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

Dvije osobe su ubijene u napadu bespilotne letjelice izraelske vojske na tačku gdje se nalazila grupa Palestinaca u regiji Al-Mawasi, zapadno od Rafaha.

Najmanje dvije osobe su ubijene, a šest je ranjeno usljed bombardovanja izraelskih ratnih aviona kuće u naselju Ed-Durc na istoku grada Gaze.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine ubijeno je najmanje 38.011 Palestinaca, uključujući 15.694 djece i 10.279 žena, a 87.445 je ranjeno.

TRT Balkan / agencije