"Okupacija je raselila medicinsko osoblje, a neki su ubijeni ili ranjeni. Bolnica se pretvorila u sklonište, s brojnim žrtvama u hodnicima i dvorištima", rekao je on.     Foto: AA

Sve bolnice u južnom Pojasu Gaze nisu u ništa boljem stanju od ostalih u opkoljenoj enklavi, rekao je portparol Ministarstva zdravlja Gaze Ashraf al-Qudra za Anadolu.

Prema njegovim riječima bolnica Shuhada Al-Aksa ne pruža odgovarajuću zdravstvenu zaštitu jer je izgubila svoje resurse i uskoro će ostati bez goriva. Shodno tome, prestaće sa radom.

"Okupacija je raselila medicinsko osoblje, a neki su ubijeni ili ranjeni. Bolnica se pretvorila u sklonište, s brojnim žrtvama u hodnicima i dvorištima", rekao je on.

Al-Qudra je naglasio važnost uspostavljanja "sigurnog humanitarnog koridora za dostavu medicinske pomoći i goriva bolnicama u Gazi".

Založio se za odobrenje da medicinske delegacije uđu u Pojas Gaze, evakuišu povrijeđene i uspostave terenske bolnice za rješavanje kritičnih stanja.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze - uključujući bolnice, naselja i bogomolje - nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra.

Ubijeno je najmanje 13.300 Palestinaca, među kojima 5.600 djece i 3.550 žena.

Broj poginulih na izraelskoj strani je oko 1.200.

TRT Balkan / agencije