Medvedev je u Moskvi, glavnom gradu Rusije, odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim temama, kao i mogućnostima nuklearnog rata.      Foto: Reuters

Dmitrij Medvedev, zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti, izjavio je da isporuka stranog oružja Ukrajini svakim danom približava nuklearnu apokalipsu.

Medvedev je u Moskvi, glavnom gradu Rusije, odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim temama, kao i mogućnostima nuklearnog rata.

"Isporuka stranog oružja Ukrajini u konačnici svakim danom približava nuklearnu apokalipsu. To ne znači da će se to dogoditi, ali četiri jahača apokalipse su na putu i nastavljaju se kretati. Možete biti sigurni u to", rekao je Medvedev.

Osvrćući se na izjave o ponovnom preuzimanju nezakonito pripojenog Krima, Medvedev je rekao da je to "propaganda".

"Ako dođe do nekih ozbiljnih napada u vezi s pokušajima zauzimanja Krima, to će uzrokovati korištenje svih sredstava zaštite, uključujući oružje predviđeno doktrinom nuklearnog odvraćanja?" rekao je Medvedev.

Medvedev se dotakao pitanja pregovora Rusije i Ukrajine. Naglasivši da su oni za mirno rješavanje ovog pitanja kroz pregovore, ali da se tome protivi Ukrajina, Medvedev je rekao: "Njima se ne dozvoljava s one strane okeana". rekao je.

Medvedev je ustvrdio da zapadne zemlje imaju za cilj nanijeti što veću štetu Rusiji.

TRT Balkan / agencije