Anwar je naveo da je, osim o Palestini, razgovarano i o međunarodnoj saradnji i proširenju saradnje u okviru Saveza država Jugoistočne Azije (ASEAN).           Foto: AA

Malezijski premijer Anwar Ibrahim izjavio je da su spremni poslati mirovne snage kako bi osigurali prekid vatre u Gazi, koja je pod izraelskim napadima.

Anwar je na društvenim mrežama naveo da je telefonski razgovarao s novim predsjednikom Indonezije Prabowom Subiantom, koji će dužnost preuzeti u oktobru.

Navodeći da su sa Subiantom razgovarali o napadima na Palestinu, Anwar je rekao da su spremni poslati mirovne snage u Gazu u saradnji s Indonezijom ako Ujedinjeni narodi (UN) to zatraže.

Anwar je naveo da je, osim o Palestini, razgovarano i o međunarodnoj saradnji i proširenju saradnje u okviru Saveza država Jugoistočne Azije (ASEAN).

Prabowo Subianto, koji je izabran za predsjednika Indonezije i koji će svoju dužnost preuzeti u oktobru, početkom juna rekao je da su spremni poslati mirovne snage kako bi osigurali prekid vatre u Gazi.

TRT Balkan / agencije