Sve ovo se dešava dok Izrael nastavlja brutalne napade na Gazu u kojima je do sada ubijeno najmanje 31.000 Palestinaca.      Foto: Louis Vuitton

Francuska modna kuća, već poznata po svojoj podršci izraelskoj ekonomiji, izaziva nove kontroverze svojom novijom kolekcijom. Majica kratkih rukava, čija cijena iznosi čitavih 820 dolara, nosi inicijale brenda koji podsjećaju na lubenicu – simbol povezan s Palestinom.

Louis Vuitton Moet Hennessy ne samo da ima značajan utjecaj na izraelsku ekonomiju, već i ulaganjem u izraelske kompanije za proizvodnju dijamanata podupire kamen temeljac izraelske ekonomije.

Brend se također povezuje s prodajom proizvoda Ahava, koji se proizvode na okupiranoj palestinskoj teritoriji, što je dodatno izazvalo bijes javnosti širom svijeta.

Izraelske pristaše opisuju ovu kolekciju kao "antisemitsku".

Dok drugi tvrde da brend kapitalizira propalestinske osjećaje radi zarade, s obzirom na to da lubenica predstavlja palestinski simbol otpora.

Sve ovo se dešava dok Izrael nastavlja brutalne napade na Gazu, u kojima je do sada ubijeno najmanje 31.000 Palestinaca.

TRT Balkan