Padavine su pretvorile puteve u blato, a mnogi šatori su poplavljeni.     Foto: AA

Dok Izrael nastavlja bombardovati Gazu, Palestinci, koji su morali napustiti svoje domove, bore se da prežive u izbjegličkim kampovima gdje im život dodatno otežavaju nepovoljni vremenski uslovi.

Palestinske izbjeglice koje žive u šatorima postavljenim u blizini bolnice Al-Aqsa u gradu Deyr al-Balah u Pojasu Gaze suočavaju se posljednjih dana s jakom kišom i hladnim vremenom.

Padavine su pretvorile puteve u blato, a mnogi šatori su poplavljeni.

Porodice pokušavaju pronaći hranu i vodu kako bi njihova djeca preživjela, a većina ih nema odjeću i obuću prikladnu za trenutne vremenske uslove.     Foto: AA

Mnogi Palestinci, posebno djeca, preživljavaju u teškim uslovima, bez osnovnih uslova za život, a dodatnu prijetnju njihovom zdravlju predstavlja širenje bolesti u izbjegličkim kampovima.

Porodice pokušavaju pronaći hranu i vodu kako bi njihova djeca preživjela, a većina ih nema odjeću i obuću prikladnu za trenutne vremenske uslove.

Izrael je nastavio vojnu ofanzivu na Pojas Gaze 1. decembra nakon okončanja jednosedmične humanitarne pauze postignute s palestinskom grupom Hamas.

Prema podacima zdravstvenih vlasti Gaze, 18.412 Palestinaca je ubijeno, a više od 50.100 ranjeno u nemilosrdnim zračnim i kopnenim napadima na enklavu od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

TRT Balkan / agencije