Izraelski vojnici ubili su jednog, a ranili šestero Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali.      Foto: AA

Izraelski vojnici ubili su jednog, a ranili šestero Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali.

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da je ubijen Bilal Adil Abdulfettah (39), kojeg su izraelski vojnici ubili u mjestu Beit Nejjar, južno od Betlehema.

Saopćeno je da je izraelska vojska, koja je opkolila to područje, spriječila medicinske timove da dođu do upucanog Palestinca.

Lokalni aktivista Muhammed Ayyad Avad, u gradu Beit Ummar, koji se nalazi sjeverno od grada Hebrona na jugu Zapadne obale, rekao je da je troje Palestinaca ranjeno bojevim mecima.

Crveni polumjesec na sjeveru Zapadne obale također je objavio da su medicinski timovi prebacili tri osobe ranjene bojevim mecima u bolnice u Tulkaremu i Nablusu.

Od 7. oktobra prošle godine, kada je Izrael započeo napade na Pojas Gaze, došlo je do porasta pritvora, racija i napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali i u Istočnom Al-Qudsu (Jerusalem).

U napadima izraelskih vojnika i Izraelaca koji su uzurpirali palestinsku zemlju na okupiranoj Zapadnoj obali i u Istočnom Al-Qudsu od 7. oktobra 2023. godine, ubijeno je 549 Palestinaca, a privedeno je 9.185.

TRT Balkan / agencije