Izraelski vojnici izvršili racije u više gradova okupirane Zapadne obale

Izraelski vojnici izvršili racije u više gradova okupirane Zapadne obale

Izraelska vojska je na Zapadnoj obali od oktobra prošle godine privela više od 11.100 Palestinaca.
  Očevici su naveli i da su izraelska oklopna vozila blokirala državnu bolnicu Tulkarem. Izraelske snage privele su najmanje četvoricu Palestinaca u Tulkaremu.   Foto: AA

Izraelski vojnici izvršili su racije u mnogim gradovima i mjestima na okupiranoj Zapadnoj obali i priveli veliki broj Palestinaca.

Prema informacijama dobijenim od očevidaca, izraelski vojnici su izvršili raciju na gradove na Zapadnoj obali - Nablus, Jenin, Tulkarem, Qalqilya, Betlehem i Hebron, kao i na izbjeglički kamp Qalqilyi na sjeveru Al-Qudsa (Jerusalem).

Očevici su naveli da su izraelski vojnici vojnim vozilima uništavali ulice nakon oružanih sukoba s palestinskim grupama. Navedeno je da su vojnici nakon nekoliko sati pritiska napustili Jenin.

Tokom napada izraelskih vojnika na Nablus, viđene su bespilotne letjelice iznad izbjegličkog kampa Balata. Vojnici su priveli dvojicu Palestinaca tokom racijena tom području.

Očevici su naveli i da su izraelska oklopna vozila blokirala državnu bolnicu Tulkarem. Izraelske snage privele su najmanje četvoricu Palestinaca u Tulkaremu.

Navedeno je da su izraelski vojnici, koji su upadali u kuće u Qalqilyi, s vremena na vrijeme otvarali vatru i priveli su trojicu Palestinaca.

Izraelska vojska je na Zapadnoj obali od oktobra prošle godine privela više od 11.100 Palestinaca.

Od 7. oktobra, kada je Izrael započeo napad na Pojas Gaze, došlo je do povećanja broja pritvora, racija i napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj obali i Istočnom Al-Qudsu.

TRT Balkan / agencije