Tvrdeći da se Hamas "urušio", Smotrich je kazao da je palestinska grupa "molila za prekid vatre".             Foto: Reuters

Izraelski krajnje desničarski ministar finansija Bezalel Smotrich poručio je da napadi na Pojas Gaze treba da se nastave.

Smotrich je u poruci na društvenim mrežama kazao da napadi na Gazu treba da se nastave sve dok Izrael "ne postigne ciljeve".

Tvrdeći da se Hamas "urušio", Smotrich je kazao da je palestinska grupa "molila za prekid vatre".

Smotrich, krajnje desničarski ekstremista poznat po antipalestinskim stavovima, tvrdi da bi momentalno zaustavljanje napada na Gazu "omogućilo Hamasu da se oporavi i ponovo bori u regionu".

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze, pokrenute nakon napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra prošle godine.

Prema lokalnim zdravstvenim vlastima od tada je ubijeno više od 38.150 Palestinaca, uglavnom žena i djece.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.

TRT Balkan / agencije