Izraelski vojsnici uhapsili su više Palestinaca tokom racije na kuće u gradu Betlehemu.        Foto: Reuters

Najmanje trojica Palestinaca ubijena su tokom racija koje su izraelske snage izvele jutros na okupiranoj Zapadnoj obali.

Palestinska novinska agencija WAFA javlja da su izraelski vojnici izvršili racije u gradovima Tulkerim, Tubas i Istočni Al-Quds (Istočni Jerusalem).

Prva racija izvedena je u gradu Tubasu, gdje je ubijen palestinski carinik Abdunnasır Serhan, a carinik Muhammed Bisharat je povrijeđen.

Izraelske snage pretresle su i kuću Palestinca Mohammeda Munasirea, koji je prethodno ubijen tokom racije na izbjeglički kamp Qalandiya u Istočnom Jerusalemu.

U Qalandiyi je ubijen 20-godišnji Ahmed Nidal Aslan, a još osam Palestinaca je povrijeđeno.

Preminuo je i palestinski mladić, koji je teško povrijeđen u jučerašnjoj raciji izraelskih vojnika u Tulkerimu.

Izraelski vojsnici uhapsili su više Palestinaca tokom racije na kuće u gradu Betlehemu.

Kršeći rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael od 7. oktobra izvodi kontinuirane napade u Pojasu Gaze u kojim je do sada ubijeno blizu 39.100, a ranjeno više od 90.000 Palestinaca.

Uporedo s napadima na Gazu, izraelske snage su od 7. oktobra intenzivirale racije i napade na palestinska naselja na okupiranoj Zapadnoj obali. Najmanje 589 Palestinaca je ubijeno na Zapadnoj obali u tom periodu.

TRT Balkan / agencije