Izraelske snage bombardovale zgradu hirurgije u bolnici Al-Shifa u Gazi

Izraelske snage bombardovale zgradu hirurgije u bolnici Al-Shifa u Gazi

Dva pacijenta su umrla jer je bolnica Al-Shifa prestala sa radom zbog izraelskog bombardovanja.
Izrael bombarduje bolnicu Al-Shifa i njenu okolinu, tvrdeći da se ona "koristi u vojne svrhe", uprkos ponovljenim poricanjima Vlade u Gazi.     Foto: AA

Izraelske snage bombardovale su zgradu hirurgije u bolnici Al-Shifa u Gazi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Gazi navedeno je da su izraelski ratni avioni pogodili dio operacione sale bolnice Al-Shifa u Gazi.

Izrael bombarduje bolnicu Al-Shifa i njenu okolinu, tvrdeći da se ona "koristi u vojne svrhe", uprkos ponovljenim poricanjima Vlade u Gazi.

Najmanje dva pacijenta su umrla kada je bolnica Al-Shifa u subotu prestala raditi zbog izraelskog bombardovanja svega što se kreće unutar kompleksa, rekli su zdravstveni zvaničnici u Gazi.

"Na meti je bio i odjel intenzivne njege bolnice", rekao je direktor bolnice Al-Shifa.

Izraelsko artiljerijsko i zračno bombardovanje u blizini bolnice Al-Shifa i četvrti Gaze ne prestaje već šest sati, javlja TV Palestina.

Izraelski avioni su u petak uveče pojačali svoje napade na bolnice u Pojasu Gaze. Nastavili su sa napadima u blizini bolnice Al-Shifa, Indonezijske bolnice, bolnice Al-Awda, bolnice Al-Quds i dječije bolnice Al-Rantisi.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, uključujući bolnice, rezidencije i bogomolje, od napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra.

Najmanje 11.078 Palestinaca je ubijeno, uključujući 4.506 djece i 3.027 žena.

TRT Balkan / agencije