Izraelska vojska tvrdi da je otkrila 20 projektila ispaljenih iz Libana

Izraelska vojska tvrdi da je otkrila 20 projektila ispaljenih iz Libana

Neki projektili su uspješno presretnuti, bez žrtava i štete, objavila je vojska.
Izraelska vojska je u nedjelju objavila da je otkrila 20 projektila ispaljenih iz južnog Libana prema oblasti Galileje na sjeveru Izraela tokom stalnih napetosti s grupom Hezbollah.  Foto: AA

Vojska je saopštila da je "otkriveno oko 20 lansiranja koja su prešla teritoriju Libana u područje Donje Galileje", uz tvrdnju da su "neke uspješno presrela protivvazdušna odbrana".

"Lovci protivvazdušne odbrane uspješno su presreli sumnjivi vazdušni cilj u oblasti Ramot Naftali", dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da nije bilo žrtava niti štete.

U međuvremenu, izraelski mediji su objavili da je na desetine raketa lansirano iz južnog Libana prema regiji Galileje na sjeveru, pri čemu je povrijeđen izraelski državljanin i izazvano je nekoliko požara.

„Hitna pomoć Crvena Davidova zvijezda objavila je da je jedan Izraelac teško povrijeđen u gradu Kfar Zeitim, a nekoliko požara je planulo oko Tiberijade“, navodi izraelska stranica Walla.

U nedjelju je libanska grupa Hezbollah potvrdila da je raketama gađala regiju Tiberijada.

U saopštenju se navodi da su borci lansirali "desetine raketa Katjuša u vojnu bazu u sjevernom regionu zapadno od Tiberijade".

Napetosti su porasle duž libanske granice s Izraelom tokom prekograničnih napada između Hezbollaha i izraelskih snaga dok Tel Aviv nastavlja sa svojom smrtonosnom ofanzivom na Pojas Gaze, u kojoj je od 7. oktobra prošle godine ubijeno više od 38.000 ljudi.

TRT Balkan / agencije